"Handig zo’n geheugensteuntje voor mijn jaarlijkse controle"

SMS herinnering voor uw afspraak

Voor Harry, van ons

Diagnostiek voor U 12,5 jaar in Den Bosch

Bloed prikken, het is voor niemand een hobby. Maar als het dan toch moet, is het fijn dat het dichtbij huis kan, in een prettige omgeving. Met dat in gedachte opende Diagnostiek voor U nu alweer 12,5 jaar geleden haar deuren aan de Eekbrouwersweg in Den Bosch. Naast bloedonderzoek worden hier ook röntgenfoto’s en (zwangerschaps)echo’s gemaakt en onderzoeken uitgevoerd voor chronisch zieken.

Diagnostiek voor U komt voort uit Philips, dat in de jaren ’80 besloot te stoppen met het leveren van medische zorg aan zijn medewerkers. De lokale huisartsen in Eindhoven pleitten echter nadrukkelijk voor het voortbestaan van de diagnostische afdeling waar hun patiënten snel, dichtbij en prettig terecht konden. Onder leiding van apotheker en klinisch chemicus Jules Keyzer wordt gehoor gegeven aan het verzoek van de huisartsen en in april 1986 opent het Diagnostisch Centrum Eindhoven haar deuren. 

De klantgerichte aanpak en de deskundigheid leiden tot een niet te stuiten groei, ook van het werkgebied. Zo wordt, op verzoek van huisartsen en verloskundigen, in 2006 een tweede hoofdlocatie geopend; aan de Eekbrouwersweg in Den Bosch. Toen nog als Diagnostisch Centrum ‘s-Hertogenbosch, maar sinds 2010 is de organisatie onder de naam Diagnostiek voor U een begrip in de regio.