"Met mijn bolle buik is het fijn dat ik voor de deur kan parkeren"

Gratis parkeren op alle locaties

Voor Elke, van ons

Diagnostiek voor U dementievriendelijk

Ongeveer 135 medewerkers van de afdeling Bloedafname van Diagnostiek voor U hebben met succes een cursus ‘Omgaan met dementie’ gevolgd. Zij hebben geleerd hoe zij moeten omgaan met cliënten met de ziekte van Alzheimer. Hierdoor mag Diagnostiek voor U zich vanaf nu ‘dementievriendelijk’ noemen. Onze voorzitter van de Raad van Bestuur, Karin Nabbe, heeft maandag 13 mei het certificaat dat hierbij hoort in ontvangst genomen. 

Sticker ‘dementievriendelijk’
Mevrouw Nabbe ontving het certificaat uit handen van Karin van Straten van Samen Dementievriendelijk, de organisatie die de cursus verzorgd heeft. Dementie Vriendelijk is een samenwerking tussen Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en is onderdeel van het Deltaplan Dementie. Naast het certificaat ontvingen we ook een sticker waarop staat dat we ‘dementievriendelijk’ zijn. Deze sticker prijkt vanaf nu duidelijk zichtbaar voor cliënten op de deuren van onze hoofdvestigingen in Eindhoven, Den Bosch en Panningen.

Wilt u ook weten hoe u moet omgaan met mensen met dementie?
Doe dan de gratis online training die op de website van Samen Dementievriendelijk staat. Dit kost u ongeveer 15 minuten, maar daarna kunt u iemand met dementie echt helpen. 

Diagnostiek voor U dementievriendelijk