"Handig zo’n geheugensteuntje voor mijn jaarlijkse controle"

SMS herinnering voor uw afspraak

Voor Harry, van ons

Opening Reumazorg Zuid West Nederland

Op donderdag 19 november opende wethouder Hugo Polderman de nieuwe locatie van Reumazorg Zuid West Nederland in Roosendaal. Een locatie met een uniek concept in Nederland. Reumapatiënten krijgen in een 'one stop shop' alle noodzakelijke onderzoeken met aansluitend een consult bij een reumatoloog of reumaverpleegkundige.

In één bezoek helpen
Dankzij dit concept reizen patiënten niet onnodig veel en alle zorg is georganiseerd binnen een centrum, zonder wachttijden en zonder lange looproutes. Reumatoloog, Joop Harbers: "Voor de behandeling van reuma is het nodig dat patiënten goed gecontroleerd worden op de parameters die van belang zijn voor hun medicatie. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat op deze manier de beste medicijninstelling tegen de laagste kosten bereikt kan worden. Doordat wij deze parameters tijdens het consult direct tot onze beschikking hebben kunnen we onze patiënten voortaan in één bezoek helpen."

Binnen een half uur een uitslag
Reumazorg Zuid West Nederland realiseerde het centrum in nauwe samenwerking met Diagnostiek voor U. Diagnostiek voor U maakt röntgenfoto's op locatie, neemt het bloed van patiënten af en heeft een spoedlab  ter plekke waar binnen een half uur de 6 voornaamste parameters in het bloed gemeten worden. Jules Keyzer, bestuurder Diagnostiek voor U: "Dankzij het spoedlab en de röntgenfoto's kunnen de reumatologen direct hun patiënten helpen, klantvriendelijker kan het niet! Bijzondere bepalingen waarvan de uitslag niet direct nodig is gaan naar ons centrale laboratorium. De uitslag wordt digitaal verstuurd aan de reumatologen."