Al onze onderzoeken zijn op afspraak

Inleveren van materiaal voor laboratoriumonderzoek kan zonder afspraak, tijdens openingstijden

Kijk voor uw bezoek op www.diagnostiekvooru.nl/info

Uw gegevens zijn veilig bij Diagnostiek voor U

De persoonsgegevens van tienduizenden Nederlanders die zich via een commerciële teststraat uit het noorden van Nederland lieten testen op het coronavirus blijken niet goed beveiligd. Dat maakte actualiteitenprogramma Nieuwsuur op donderdag 21 januari bekend. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich hierdoor afvraagt of uw gegevens bij Diagnostiek voor U goed beveiligd zijn.

Bij Diagnostiek voor U kunt u alleen op aanvraag van een zorgverlener terecht. Meestal is dat een huisarts. De uitslag sturen wij rechtstreeks naar deze zorgverlener. Hierbij worden de benodigde gegevens uitgewisseld op basis van beveiligde technologieën, al dan niet in combinatie met beveiligde netwerken. Alleen zorgverleners die voldoen aan strenge beveiligingseisen mogen gebruikmaken van deze beveiligde netwerken.

Uitslagen delen wij nooit telefonisch aan de patiënt mee, maar sturen wij dus altijd naar de zorgverlener. Deze licht de uitslag dan toe en kan eventueel meteen een vervolg afspreken.

Privacy van onze patiënten en het borgen en beveiligen van persoonsgegevens vinden wij erg belangrijk. Onze processen worden dan ook jaarlijks gecontroleerd op de geldende  NEN- en ISO-normen.

Wilt u meer weten over hoe wij met uw gegevens omgaan? Kijk dan bij Privacy en Patiëntgegevens