"Met mijn bolle buik is het fijn dat ik voor de deur kan parkeren"

Gratis parkeren op alle locaties

Voor Elke, van ons

Veel bezoekers voor Healthlab van Diagnostiek voor U, Philips Museum en Jet-Net

Afgelopen weekend opende het Philips Museum haar deuren in het kader van het landelijke Weekend van de Wetenschap. In samenwerking met Diagnostiek voor U en Jet-Net werd op zowel zaterdag 1 oktober als zondag 2 oktober het zogenaamde HealthLab georganiseerd: kinderen en volwassenen konden hier meten en ervaren hoe innovaties in de gezondheidszorg helpen om gezonder te leven.

Met diverse metingen en proefjes konden de ruim 700 bezoekers zelf hun fitheid in beeld brengen en invullen op een ‘fit-card’. Ook konden zij door middel van moderne technieken een kijkje nemen in het lichaam en meer leren over het DNA van de mens.

Kinderen konden als afsluiting van het Healthlab een Fitbit voor kids winnen door antwoord te geven op de volgende vraag:
Als je al het DNA uit een aardbei uitgerekt achter elkaar zou leggen, hoe lang is dat?
a) 100 km
b) De afstand van Amsterdam naar New York (6.000 km)
c) Eén keer de aarde rond (40.000 km)
d) 25 keer op en neer naar de maan (20.000.000 km)

Het goede antwoord was D.

De winnaars van de Fitbits zijn Tijs van der Velden, Miyo Maho en Stijn Jansen. Zij krijgen hun prijs binnenkort thuisgestuurd. Wij wensen hen veel plezier hiermee!

Weekend van de Wetenschap
Het Weekend van de Wetenschap is een jaarlijks evenement over wetenschap en technologie op meer dan 200 locaties in heel Nederland. Dit jaar trokken de diverse activiteiten ongeveer 100.000 bezoekers. Meer weten? Kijk op http://www.hetweekendvandewetenschap.nl/.