"Na die val meteen maar even foto's laten maken"

Röntgenfoto’s zonder afspraak

Voor Jeroen, van ons

Worden de kosten van uw onderzoek vergoed?

Alle onderzoeken die wij uitvoeren en die onder de basisverzekering vallen, worden volledig vergoed. Diagnostiek voor U heeft hiervoor met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract afgesloten. Wel is het mogelijk dat de vergoeding onder uw eigen risico valt. Iedereen van 18 jaar en ouder heeft een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. De hoogte van dit verplicht eigen risico is in 2019 door de overheid vastgesteld op € 385. 

Geeft uw zorgverzekering aan dat er geen contract met ons is afgesloten?
Diagnostiek voor U heeft inmiddels met alle zorgverzekeraars een contract ondertekend voor 2019. Onder meer VGZ en Achmea vermelden dit al aan de telefoon en op hun websites. Maar nog niet alle zorgverzekeraars hebben het contract in hun administratie kunnen verwerken, zoals CZ. Hierdoor kan het voorkomen dat een medewerker van de zorgverzekeraar u vertelt dat er geen contract met ons is en er geen vergoeding voor het onderzoek mogelijk is. 

U kunt bij ons terecht
Ook als het contract nog niet in de administratie is verwerkt, kunt u bij ons terecht voor uw onderzoek. Deze contracten gaan allemaal met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 in. De zorgverzekeraars vermelden deze informatie zo spoedig mogelijk aan de telefoon en op hun websites. De contracten gelden voor al onze locaties. Het maakt dus niet uit of u op één van onze hoofdlocaties of op een kleinere prikpost een onderzoek laat uitvoeren. 

Wat valt er onder de basisverzekering?
De meeste onderzoeken die bij doen, vallen onder de basisverzekering. Denk hierbij onder meer aan bloedonderzoek, longfunctietesten, hartonderzoek, gehooronderzoek, röntgenfoto’s echografie en microbiologisch onderzoek (urine, ontlasting). Wilt u meer weten over welke zorg in het basispakket zit? Kijk dan op de site van de overheid.

Voor de onderzoeken die niet uit de basisverzekering vergoed worden, krijgt u mogelijk een vergoeding uit uw aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Voor deze onderzoeken krijgt u altijd een factuur van ons. Nadat u deze aan ons betaald hebt, kunt u de factuur bij uw zorgverzekeraar indienen om te kijken of er een vergoeding mogelijk is. 

Wilt u meer informatie over de tarieven?
Onder het kopje ‘Tarieven’ op onze website leest u meer informatie, bijvoorbeeld over de hoogte van de tarieven.