Bloedafname

Bloedonderzoek
Uit bloed kunnen we veel informatie halen over jouw gezondheid. Voor bloedonderzoek moet je komen bloedprikken. Dat lijkt soms een beetje eng, maar meestal valt het reuze mee! In onze strip over bloedprikken zie je precies hoe dat in zijn werk gaat. Na het onderzoek krijg je van ons een dapperheidsdiploma en een kleurplaat. Dan kun je aan iedereen laten zien hoe dapper jij bent geweest.

Een afspraak maken
Voor bloedprikken moet je een afspraak maken. Je kunt op al onze locaties terecht. Maar als je het een beetje eng vindt, raden we je aan om naar één van onze hoofdlocaties in Eindhoven te komen: op de Boschdijk of de Stratumsedijk. Een afspraak maken kan heel eenvoudig online. Je kunt kiezen voor ‘bloedafname kind’. Vervolgens kies je op welke locatie, dag en tijd je wilt langskomen. 

Voorbereiding
Soms staat op het formulier van de dokter het woordje ‘nuchter’ geschreven achter een onderzoek. Nuchter betekent dat je niet mag eten en drinken vanaf 23.00 uur op de dag voor het onderzoek. Je mag wel water drinken. Als je altijd medicijnen neemt bij het eten, moet je even wachten tot na het bloedprikken. Medicijnen die je met water slikt, mag je wel gewoon pakken. 

Wat moet je meenemen?
-    Formulier van de dokter
-    Je paspoort of identiiteitskaart

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis heeft een speciale app over bloedprikken. Daarmee kun je je goed voorbereiden op het bloedprikken. Hierin wordt namelijk precies uitgelegd hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Klik hier voor meer informatie over de Prik! app. 

Om deze informatie nog eens rustig na te lezen, kun je onze folder downloaden.