Bloedonderzoek

Bloedonderzoek

Uw arts wil uw bloed onderzoeken. Voor dit bloedonderzoek kunt u alleen op afspraak terecht bij Diagnostiek voor U. We hebben vestigingen dicht bij u in de buurt en u bent snel aan de beurt.

U kunt hier een afspraak maken voor bloedafname.

Nuchter zijn
Voor sommige onderzoeken moet u nuchter zijn. Dit wordt aangegeven op het aanvraagformulier. Achter het onderzoek, dat uw arts voor u heeft aangekruist, staat dan het woord ‘nuchter’. Dit betekent dat u op de avond voor het onderzoek vanaf 23:00 uur niet meer mag eten en drinken, water drinken mag wel. Medicijnen die u met water in moet nemen kunt u innemen. Wanneer u medicijnen tijdens een maaltijd moet innemen, of met andere dranken dan water, dan mag dat pas na de bloedafname.

Wat moet u meenemen? 
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs.

Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (NVKC)
Meer uitleg over veel voorkomende bloedonderzoeken vindt u op de website van de NVKC. Deze informatie is afkomstig van de website van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en laboratoriumgeneeskunde. De NVKC vertegenwoordigt het medisch vakgebied klinische chemie en laboratoriumgeneeskunde in de volle breedte alsmede de specialisten die daarin werken. Daarnaast behartigt de NVKC de beroepsbelangen die de noodzakelijke randvoorwaarden scheppen om kwalitatief hoogwaardige laboratoriumdiagnostiek te bieden.

Let op: vraagt uw behandelaar een vitamine C-bepaling aan? Deze kan alleen op onze locatie op de Boschdijk gedaan worden. Houd hier bij het maken van de afspraak voor bloedafname rekening mee. 

> Folder Bloedonderzoek

Locaties