Bloedonderzoek

Bloedonderzoek

Uw arts wil uw bloed onderzoeken. Voor dit bloedonderzoek kunt u – meestal zonder afspraak - terecht bij Diagnostiek voor U. We hebben vestigingen dicht bij u in de buurt en u bent snel aan de beurt.

Nuchter zijn
Voor sommige onderzoeken moet u nuchter zijn. Dit wordt aangegeven op het aanvraagformulier. Achter het onderzoek, dat uw arts voor u heeft aangekruist, staat dan het woord ‘nuchter’. Dit betekent dat u op de avond voor het onderzoek vanaf 23:00 uur niet meer mag eten en drinken, water drinken mag wel. Medicijnen die u met water in moet nemen kunt u innemen. Wanneer u medicijnen tijdens een maaltijd moet innemen, of met andere dranken dan water, dan mag dat pas na de bloedafname.

Een afspraak maken
Meestal kunt u zonder afspraak bloed laten afnemen. Voor enkele bloedonderzoeken moet u wél een afspraak maken. Dit wordt aangegeven op uw aanvraagformulier. Achter het onderzoek, dat uw arts voor u heeft aangekruist, staat dan een icoontje van een telefoon. U kunt de afdeling Cliëntcontact bereiken op nummer 088 -21 41 149.

Wat moet u meenemen? 
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs.

Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (NVKC)
Meer uitleg over veel voorkomende bloedonderzoeken vindt u op de website van de NVKC. Deze informatie is afkomstig van de website van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en laboratoriumgeneeskunde. De NVKC vertegenwoordigt het medisch vakgebied klinische chemie en laboratoriumgeneeskunde in de volle breedte alsmede de specialisten die daarin werken. Daarnaast behartigt de NVKC de beroepsbelangen die de noodzakelijke randvoorwaarden scheppen om kwalitatief hoogwaardige laboratoriumdiagnostiek te bieden.

Folder bloedonderzoek| pdf 2.7mb

Locaties