Combinatietest

Combinatietest

BELANGRIJKE MEDEDELING: i.v.m. de komst van de 13 weken echo worden er per 1-9-2021 geen combinatietesten meer uitgevoerd.

Door de coronacrisis mocht de partner tijdelijk niet bij zwangerschapsecho’s aanwezig zijn. Inmiddels is deze maatregel versoepeld. Bij de 13 weken echo en bij de 20 weken echo mag de partner wel weer mee, maar moet zich aan het volgende houden:

  • de partner mag geen koorts en/of verkoudheidsklachten hebben
  • de partner en de echoscopist moeten minimaal 1,5 meter afstand houden tot elkaar

Andere bezoekers, zoals (schoon)ouders of kinderen, mogen niet mee naar de echo. Wij vertrouwen op uw medewerking.

U komt binnenkort naar Diagnostiek voor U voor een combinatietest. Hiermee kunnen we de kans berekenen dat uw kindje het Downsyndroom, Patausyndroom of Edwardssyndroom heeft. De combinatietest kan alleen worden uitgevoerd in een heel specifieke periode van de zwangerschap: tussen de 11 weken en 4 dagen en de 13 weken en 6 dagen.

Voorbereiding
Het onderzoek verloopt het beste als u een gevulde blaas heeft. Ga dus niet kort voor de afspraak nog naar de wc, en probeer wat extra’s te drinken.

Zorg ervoor dat u op tijd aanwezig bent voor uw onderzoek. Wanneer u te laat bent, kan uw onderzoek helaas niet doorgaan. Er is dan te weinig tijd om een goede echo te maken. Wij zijn in dat geval genoodzaakt om een nieuwe afspraak te plannen.

Wij verzoeken u om niet meer dan drie begeleiders mee te nemen. Kleine kinderen kunnen niet meekomen naar dit onderzoek, in verband met de vereiste concentratie van de echoscopist.

Het gebruik van camera’s is niet gewenst. Als u het leuk vindt, kunt u tegen een vergoeding van 5 euro foto’s van de echo op een USB-stick krijgen.

Een afspraak maken
Om een afspraak te maken, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, verloskundige of gynaecoloog. U kunt vervolgens een afspraak maken voor de echo en bloedafname via de afdeling Cliëntcontact, telefoonnummer: 088 -21 41 149. Houd als u belt uw verzekeringsgegevens, aanvraagformulier en BSN-nummer bij de hand. 

U kunt bij ons altijd snel terecht, op verschillende locaties.

Wat moet u meenemen?
- Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
- Een geldig legitimatiebewijs.

Meer informatie over de combinatietest vindt u op de website van het RIVM.
De meest actuele folders met uitgebreide uitleg over pre-en neonatale screeningen vindt u hier.

Folder Echo-onderzoek bij zwangerschap | pdf 3.3mb

Afspraak maken?

Voor bloedafname kunt u via de knop in de menubalk online een afspraak maken. Voor overige onderzoeken kunt u ons bellen:
040 - 21 41 149

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.

Aanvraagcode

81319

Declaratiecode NZa

037510

Tarief

€186,20