Diabetes Mellitus (DM) onderzoek

Onderzoek in het kader van chronische aandoeningen

Diabetes Mellitus (DM) onderzoek

Uw huisarts heeft u aangemeld bij de Diabetesdienst van Diagnostiek voor U, omdat u suikerziekte heeft. Regelmatige controle is belangrijk om deze ziekte goed te kunnen behandelen. Het onderzoek bestaat uit bloedafname, urineonderzoek, een foto van uw netvlies (fundusfoto), en onderzoek van uw voeten (podometrie).

Voorbereiding bloedafname
Voor elke bloedafname moet u nuchter zijn. Dit betekent dat u de avond voor het onderzoek vanaf 23.00 uur niet meer mag eten en drinken. Water drinken mag wel. Uw medicijnen kunt u weer innemen na de bloedafname.

Voorbereiding jaarlijks onderzoek
Voor de bloedafname kunt u zonder afspraak terecht op een van de bloedafnameposten in uw regio. U kunt daar ook een potje ochtendurine inleveren.

Afspraak maken 
U wordt per brief opgeroepen voor het onderzoek. In de oproepbrief staat altijd de locatie en het tijdstip van het onderzoek vermeld. Bent u verhinderd, neemt u dan contact op met de afdeling Cliëntcontact op nummer 088 -21 41 149.

Meer informatie over oogonderzoek en voetonderzoek leest u op:
Oogfoto (fundus)
Voetonderzoek (podometrie) 

Meer informatie Diabetes Mellitus Onderzoek| pdf 173.9kb

Kosten onderzoek

De kosten van dit onderzoek zijn afhankelijk van de door uw zorgverlener aangevraagde onderzoeken. In sommige gevallen worden de kosten via uw zorgverlener rechtstreeks met de zorgverzekeraar afgerekend. Voor een toelichting kunt u contact opnemen met onze financiële administratie: 088 – 21 41 145.

Afspraak maken?

Voor bloedafname kunt u via de knop in de menubalk online een afspraak maken. Voor overige onderzoeken kunt u ons bellen:
040 - 21 41 149

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.