Inspannings ECG (fietstest)

Inspannings ECG (fietstest)

LET OP: Bent u in afwachting van een coronatest? Wacht dan eerst op de uitslag. Is deze positief? Overleg dan met uw huisarts of dit onderzoek nu noodzakelijk is of uitgesteld kan worden.

===================================================================================


Uw arts heeft ons verzocht om een inspannings ECG te maken. Dit hartonderzoek voeren we uit, terwijl u fietst op een hometrainer. Het doel van dit onderzoek is om eventuele hartstoornissen op te sporen, die door lichamelijke inspanning worden uitgelokt of verergerd.

Annulering bij griep of verkoudheid
Als u last heeft van een griep of verkoudheid, is het niet verstandig om dit onderzoek te doen. De resultaten van het onderzoek kunnen dan worden beïnvloed door uw ziekte. Neemt u in dat geval contact op met onze afdeling Cliëntcontact op nummer 088 -21 41 149. 

Voorbereiding
- Neem twee tot drie uur voor het onderzoek geen zware maaltijd meer en drink ook geen koffie of thee.
-U kunt het best comfortabele kleding of sportkleding dragen. U fietst met ontbloot bovenlijf. Vrouwen kunnen een BH aanlaten.
- Gebruik geen bodylotion of crème op de dag van het onderzoek, zodat we de elektroden goed op uw lichaam kunnen vastplakken.
- Heeft u veel borsthaar? Dan verzoeken we u dit thuis af scheren, omdat we de elektroden op uw borstkas willen plakken.
- Spant u zich niet in vóór het onderzoek. Kom bij voorkeur met de bus of (laat u brengen) met de auto.

Een afspraak maken
U kunt een afspraak maken voor de inspannings ECG via de afdeling Cliëntcontact, telefoonnummer: 088 – 21 41 149.

Wat moet u meenemen? 
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs
• Uw actuele medicatieoverzicht.


> Folder Inspannings ECG (ergometrie)

Kosten onderzoek

De kosten van dit onderzoek zijn opgebouwd uit een ECG in rust en een ECG tijdens inspanning. Dit betreft aanvraagcode 80463 en kunt u opzoeken op de pagina tarieven.

Afspraak maken?

Voor bloedafname kunt u via de knop in de menubalk online een afspraak maken. Voor overige onderzoeken kunt u ons bellen:
040 - 21 41 149

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.