Inspannings ECG (fietstest)

Inspannings ECG (fietstest)

LET OP: Bent u in afwachting van een coronatest? Wacht dan eerst op de uitslag. Is deze positief? Overleg dan met uw huisarts of dit onderzoek nu noodzakelijk is of uitgesteld kan worden.

===================================================================================


Uw arts heeft ons verzocht om een inspannings ECG te maken. Dit hartonderzoek voeren we uit, terwijl u fietst op een hometrainer. Het doel van dit onderzoek is om eventuele hartstoornissen op te sporen, die door lichamelijke inspanning worden uitgelokt of verergerd. Ook kan met het inspannings ECG een beoordeling van uw vermogen tot inspanning worden gedaan.

Annulering bij griep of verkoudheid
Als u last heeft van een griep of verkoudheid, is het niet verstandig om dit onderzoek te doen. De resultaten van het onderzoek kunnen dan worden beïnvloed door uw ziekte. Neemt u in dat geval contact op met onze afdeling Cliëntcontact op nummer 088 -21 41 149. 

Voorbereiding
- Neem twee tot drie uur voor het onderzoek geen zware maaltijd meer en drink ook geen koffie of thee.
-U kunt het best comfortabele kleding of sportkleding dragen. U fietst met ontbloot bovenlijf. Vrouwen kunnen een BH aanlaten.
- Gebruik geen bodylotion of crème op de dag van het onderzoek, zodat we de elektroden goed op uw lichaam kunnen vastplakken.
- Heeft u veel borsthaar? Dan verzoeken we u dit thuis af scheren, omdat we de elektroden op uw borstkas willen plakken.
- Spant u zich niet in vóór het onderzoek. Kom bij voorkeur met de bus of (laat u brengen) met de auto.

Een afspraak maken
U kunt een afspraak maken voor de inspannings ECG via de afdeling Cliëntcontact, telefoonnummer: 088 – 21 41 149.

Wat moet u meenemen? 
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs
• Uw actuele medicatieoverzicht.


> Folder Inspannings ECG (ergometrie)

Kosten onderzoek

De kosten van dit onderzoek zijn opgebouwd uit een ECG in rust en een ECG tijdens inspanning. Dit betreft aanvraagcode 80463 en kunt u opzoeken op de pagina tarieven.

Afspraak maken?

Voor bloedafname kunt u via de knop in de menubalk online een afspraak maken. Voor overige onderzoeken kunt u ons bellen:
040 - 21 41 149

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.