Longfunctie onderzoek

Longfunctie onderzoek

LET OP: Bent u in afwachting van een coronatest? Wacht dan eerst op de uitslag. Is deze positief? Overleg dan met uw huisarts of dit onderzoek nu noodzakelijk is of uitgesteld kan worden.

===================================================================================

Tijdens een longfunctie onderzoek wordt de werking van de longen onderzocht. Het is een belangrijk onderzoek om te weten of iemand bijvoorbeeld Astma of COPD heeft.

Voorbereiding
Wij verzoeken u om één uur voor het onderzoek niet te roken. Uw longmedicatie kunt u volgens het voorschrift van uw huisarts inhaleren. Daarnaast vragen we u om de vragenlijst in te vullen, die u per post van ons heeft ontvangen. Wilt u die ook meenemen naar het onderzoek?

Een afspraak maken
U kunt een afspraak maken voor een longfunctie onderzoek via de afdeling Cliëntcontact, telefoonnummer: 088 – 21 41 149.
 
Wat moet u meenemen? 
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• De ingevulde vragenlijst
• Een geldig legitimatiebewijs
• Uw actuele medicatie-overzicht.

Folder longfunctieonderzoek | pdf 162.5kb

Kosten onderzoek

De kosten van dit onderzoek zijn afhankelijk van de door uw zorgverlener aangevraagde onderzoeken. Deze zijn terug te vinden op het aanvraagformulier en kunt u opzoeken op de pagina tarieven.

Afspraak maken?

Voor bloedafname kunt u via de knop in de menubalk online een afspraak maken. Voor overige onderzoeken kunt u ons bellen:
040 - 21 41 149

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.