MRI onderzoek

MRI onderzoek

MRI-onderzoek wordt steeds vaker toegepast om een diagnose te stellen. Het staat bekend als een zeer veilige onderzoekstechniek. Er wordt geen gebruik gemaakt van röntgenstralen, maar van onschadelijke radiogolven en magneetvelden.

Voorbereiding
Meestal kunt u voor het onderzoek gewoon eten en drinken. Als u medicijnen heeft, neemt u die ook gewoon volgens voorschrift in. In een uitzonderlijk geval moet u nuchter zijn. Dit hangt af van het type onderzoek. Als dit voor u van toepassing is, dan vertellen we u dat uiteraard van te voren.

Metaal
MRI onderzoek vindt plaats via een magnetisch veld. In de MRI-ruimte mag daarom geen metaal komen: dat verstoort het onderzoek. Materialen waar metaal inzit, moet u achterlaten in de kleedkamer. Denk aan:
• Sieraden, metalen brillen, muntgeld, sleutels en gebitsprotheses
• Horloges, bankpasjes, creditcards, telefoons en gehoorapparaten. Die verstoren niet alleen het onderzoek, maar kunnen zelf ook beschadigd en onbruikbaar worden
• Metalen knopen en ritsen. We raden u aan kleding te dragen zonder metalen knopen en/of ritsen.
• Tot slot adviseren wij u geen oogmake-up te dragen, omdat sommige soorten make-up metalen
  deeltjes bevatten. Dit geldt niet voor permanente make-up.

Voor meer adviezen over de voorbereiding op een MRI-scan kunt u kijken op www.mricentrum.nl

Een afspraak maken
U kunt een afspraak maken voor een MRI onderzoek via het MRI centrum, telefoonnummer: 0880-888860. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd of vertraagd op de dag van het onderzoek?
Belt u ons dan ook op dit nummer, dan zoeken we naar een oplossing.

Locaties in Den Bosch en Eindhoven
Voor MRI-onderzoek werkt Diagnostiek voor U nauw samen met het MRI Centrum in ’s-Hertogenbosch, één van de meest gespecialiseerde centra voor MRI-diagnostiek in ons land. Op maandagen kunt u voor MRI-onderzoek terecht bij de mobiele MRI- locatie in Eindhoven (Boschdijk 1119). Van maandag tot en met donderdag vinden MRI-onderzoeken plaats bij het MRI Centrum in 's-Hertogenbosch (Hugo de Grootlaan 20-22).

Wat moet u meenemen?
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs.

Heeft u nog vragen?
Met vragen over uw MRI-onderzoek kunt u rechtstreeks bij het MRI Centrum terecht:

MRI Centrum ‘s-Hertogenbosch
Hugo de Grootlaan 20-22
5223 LC ‘s-Hertogenbosch
Tel. 0880 - 8888 88
www.mricentrum.nl


> Folder MRI onderzoek

Locaties

Afspraak maken?

Voor bloedafname kunt u via de knop in de menubalk online een afspraak maken. Voor overige onderzoeken kunt u ons bellen:
040 - 21 41 149

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.