Radiologische echo: Heupecho bij kinderen

Radiologische echo: Heupecho bij kinderen

Bij een heupecho wil de (huis)arts een afwijking aan de heupen van uw zoon of dochter uitsluiten. Met behulp van een echo wordt de vorming van de heupen beoordeeld. We voeren de heupecho uit bij kinderen in de leeftijd tot 12 maanden. Een radiologische echo maakt gebruik van geluidsgolven. Dit onderzoek is dus niet schadelijk voor uw kind.

Voorbereiding
Het onderlichaam van uw zoon of dochter moet bloot zijn voor het onderzoek. U kunt uw kind in de onderzoekskamer uit- en aankleden. U kunt een knuffeltje of speeltje meenemen om uw kind een beetje af te leiden of te troosten tijdens het onderzoek.

Een afspraak maken
U kunt een afspraak maken voor een radiologische echo via de afdeling Cliëntcontact, telefoonnummer: 088 – 21 41 149. We houden bij het maken van de afspraak graag zo veel mogelijk rekening met de slaap- en voedingstijden van uw zoon of dochter. Als u de afspraak voor de echo maakt, zal de medewerker aan de telefoon vragen om de volgende code: Heupecho, code 81390.

Wat moet u meenemen? 
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs van uw kind
• Een knuffeltje of speeltje om uw kind te troosten of af te leiden.

Meer informatie radiologische echo heupen kind| pdf 401.7kb

Folder Heupecho bij kinderen| pdf 1.5mb

Afspraak maken?

Dat kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur:
088 - 21 41 149

Voor bloedafname en röntgenonderzoek hoeft u geen afspraak te maken. Kijk hier voor de openingstijden van de verschillende locaties. 

Aanvraagcode

86016

Declaratiecode NZa

089070

Tarief

€89,13