Radiologische echo: Heupecho bij kinderen

Radiologische echo: Heupecho bij kinderen

Bij een heupecho wil de (huis)arts een afwijking aan de heupen van uw zoon of dochter uitsluiten. Met behulp van een echo wordt de vorming van de heupen beoordeeld. We voeren de heupecho uit bij kinderen in de leeftijd tot 12 maanden. Een radiologische echo maakt gebruik van geluidsgolven. Dit onderzoek is dus niet schadelijk voor uw kind.

Voorbereiding
Het onderlichaam van uw zoon of dochter moet bloot zijn voor het onderzoek. U kunt uw kind in de onderzoekskamer uit- en aankleden. U kunt een knuffeltje of speeltje meenemen om uw kind een beetje af te leiden of te troosten tijdens het onderzoek.

Een afspraak maken
U kunt een afspraak maken voor een radiologische echo via de afdeling Cliëntcontact, telefoonnummer: 088 – 21 41 149. We houden bij het maken van de afspraak graag zo veel mogelijk rekening met de slaap- en voedingstijden van uw zoon of dochter. Als u de afspraak voor de echo maakt, zal de medewerker aan de telefoon vragen om de volgende code: Heupecho, code 81390.

We vragen u minimaal 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn.

Wat moet u meenemen? 
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs van uw kind
• Een knuffeltje of speeltje om uw kind te troosten of af te leiden.


> Folder Radiologische echo heupen kind

Afspraak maken?

Voor bloedafname kunt u via de knop in de menubalk online een afspraak maken. Voor overige onderzoeken kunt u ons bellen:
040 - 21 41 149

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.

Aanvraagcode

86016

Declaratiecode NZa

089070

Tarief

€93,78