SEO 20 weken (20 wekenecho)

SEO 20 weken (20 wekenecho)

LET OP: partner mag weer gewoon mee naar 20 wekenecho.

Door de coronacrisis mocht de partner tijdelijk niet bij zwangerschapsecho’s aanwezig zijn. Inmiddels is deze maatregel versoepeld. Bij de 20 wekenecho mag de partner wel weer mee, maar moet zich aan het volgende houden:

  • de partner mag geen koorts en/of verkoudheidsklachten hebben
  • de partner en de echoscopist moeten minimaal 1,5 meter afstand houden tot elkaar

Andere bezoekers, zoals (schoon)ouders of kinderen, mogen niet mee naar de echo. Wij vertrouwen op uw medewerking.

Met een ‘structureel echoscopisch onderzoek’ (SEO) onderzoeken we of uw ongeboren kind lichamelijke afwijkingen heeft. Deze SEO 20 weken (20 wekenecho) vindt plaats als u 18+0 tot 21+0 weken zwanger bent. Tussen de 19+0 en 20+0 weken is het onderzoek optimaal. Volgens een vaste richtlijn kijken we uitgebreid naar de ontwikkeling van de organen van uw kind. Hoewel de 20 wekenecho niet bedoeld is voor het bepalen van het geslacht van uw kind, kan het vanaf 18 weken wel zichtbaar zijn.

Voorbereiding
Zorg ervoor dat u op tijd aanwezig bent voor uw onderzoek. Wanneer u te laat bent, kan uw onderzoek helaas niet doorgaan. Er is dan te weinig tijd om een goede echo te maken. Wij zijn in dat geval helaas genoodzaakt om een nieuwe afspraak te plannen.

Het gebruik van camera’s is niet gewenst. Als u het leuk vindt, kunt u tegen een vergoeding van 5 euro foto’s van de echo op een USB-stick krijgen.

Een afspraak maken
Om een afspraak te maken, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, verloskundige of gynaecoloog. U kunt vervolgens een afspraak maken voor de echo via de afdeling Cliëntcontact, telefoonnummer: 088 -21 41 149. Houd als u belt uw verzekeringsgegevens, aanvraagformulier en BSN-nummer bij de hand. We onderzoeken ook uw bloed. 

U kunt bij ons altijd snel terecht, op verschillende locaties, ook in de avonduren.

Wat moet u meenemen? 
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs.

De meest actuele folders met uitgebreide uitleg over pre-en neonatale screeningen vindt u op de website van het RIVM.

 

Folder SEO 20 weken (20 wekenecho)

Afspraak maken?

Voor bloedafname kunt u via de knop in de menubalk online een afspraak maken. Voor overige onderzoeken kunt u ons bellen:
040 - 21 41 149

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.

Aanvraagcode

84192

Declaratiecode NZa

037512

Tarief

€163,26