Zwangerschapsecho

Zwangerschapsecho

BELANGRIJKE MEDEDELING: partner mag weer gewoon mee naar de zwangerschapsecho.

Door de coronacrisis mocht de partner tijdelijk niet bij zwangerschapsecho’s aanwezig zijn. Inmiddels is deze maatregel versoepeld. Bij de zwangerschapsecho mag de partner wel weer mee, maar moet zich aan het volgende houden:

  • de partner mag geen koorts en/of verkoudheidsklachten hebben
  • de partner en de echoscopist moeten minimaal 1,5 meter afstand houden tot elkaar

Andere bezoekers, zoals (schoon)ouders of kinderen, mogen niet mee naar de echo. De versoepeling van de maatregel geldt alleen voor de partner. Wij vertrouwen op uw medewerking.

Tijdens uw zwangerschap zijn er verschillende momenten waarop we de gezondheid van uw kind controleren. Dit doen we met een echo.

Voorbereiding
Tot 10 weken zwangerschap kunt u het beste met een lege blaas naar uw afspraak komen. De echoscopiste bepaalt dan of u een uitwendige of inwendige echo krijgt.   Als u tussen de 10 en 14 weken zwanger bent, willen we u vragen met een gevulde blaas naar uw afspraak te komen.

Zorg ervoor dat u op tijd aanwezig bent voor uw onderzoek. Wanneer u te laat bent, kan uw onderzoek helaas niet doorgaan. Er is dan te weinig tijd om een goede echo te maken. Wij zijn in dat geval helaas genoodzaakt om een nieuwe afspraak te plannen.

Wij verzoeken u om niet meer dan drie begeleiders mee te nemen. Kleine kinderen kunnen niet meekomen naar dit onderzoek, in verband met de vereiste concentratie van de echoscopist.

Het gebruik van camera’s is niet gewenst.  Als u het leuk vindt, kunt u tegen een vergoeding van 5 euro foto’s van de echo op een USB-stick krijgen.
Vanwege beveiliging tegen mogelijke virussen op onze apparatuur verstrekken wij per echo een nieuwe USB stick. Om deze reden is het niet mogelijk om een meegebrachte USB stick te gebruiken.

Een afspraak maken
Om een afspraak te maken, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, verloskundige of gynaecoloog. U kunt vervolgens een afspraak maken voor de echo via de afdeling Cliëntcontact, telefoonnummer: 088 -21 41 149. Houd als u belt uw verzekeringsgegevens, aanvraagformulier en BSN bij de hand. We onderzoeken ook uw bloed. Voor de bloedafname kunt u tijdens openingstijden gewoon zonder afspraak binnenlopen.

U kunt bij ons altijd snel terecht, op verschillende locaties, ook in de avonduren.

Wat moet u meenemen? 
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs.

 

> Folder Zwangerschapsecho

Afspraak maken?

Voor bloedafname kunt u via de knop in de menubalk online een afspraak maken. Voor overige onderzoeken kunt u ons bellen:
040 - 21 41 149

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.

Aanvraagcode

85400

Declaratiecode NZa

039485

Tarief

€92,36