Zwangerschapsecho

Zwangerschapsecho

BELANGRIJKE MEDEDELING

Partner mag tijdelijk niet mee naar zwangerschapsecho
Om de kans op besmetting met virussen zo veel mogelijk te verminderen, mag op dit moment alleen de zwangere vrouw mee naar de onderzoekskamer van onze echoscopiste. Wij vragen u daarom om alleen naar uw afspraak te komen. In overleg met de echoscopiste mag u wel (video)bellen tijdens de afspraak, maar er mag niet gefilmd worden.

Wij begrijpen dat dit vervelend voor u is, maar wij vertrouwen op uw medewerking.

 

Tijdens uw zwangerschap zijn er verschillende momenten waarop we de gezondheid van uw kind controleren. Dit doen we met een echo.

Voorbereiding
Tot 10 weken zwangerschap kunt u het beste met een lege blaas naar uw afspraak komen. De echoscopiste bepaalt dan of u een uitwendige of inwendige echo krijgt.   Als u tussen de 10 en 14 weken zwanger bent, willen we u vragen met een gevulde blaas naar uw afspraak te komen.

Zorg ervoor dat u op tijd aanwezig bent voor uw onderzoek. Wanneer u te laat bent, kan uw onderzoek helaas niet doorgaan. Er is dan te weinig tijd om een goede echo te maken. Wij zijn in dat geval helaas genoodzaakt om een nieuwe afspraak te plannen.

Wij verzoeken u om niet meer dan drie begeleiders mee te nemen. Kleine kinderen kunnen niet meekomen naar dit onderzoek, in verband met de vereiste concentratie van de echoscopist.

Het gebruik van camera’s is niet gewenst.  Als u het leuk vindt, kunt u tegen een vergoeding van 5 euro foto’s van de echo op een USB-stick krijgen.
Vanwege beveiliging tegen mogelijke virussen op onze apparatuur verstrekken wij per echo een nieuwe USB stick. Om deze reden is het niet mogelijk om een meegebrachte USB stick te gebruiken.

Een afspraak maken
Om een afspraak te maken, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, verloskundige of gynaecoloog. U kunt vervolgens een afspraak maken voor de echo via de afdeling Cliëntcontact, telefoonnummer: 088 -21 41 149. Houd als u belt uw verzekeringsgegevens, aanvraagformulier en BSN bij de hand. We onderzoeken ook uw bloed. Voor de bloedafname kunt u tijdens openingstijden gewoon zonder afspraak binnenlopen.

U kunt bij ons altijd snel terecht, op verschillende locaties, ook in de avonduren.

Wat moet u meenemen? 
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs.

Meer informatie zwangerschapsecho| pdf 168.8kb

Folder Echo-onderzoek bij zwangerschap| pdf 3.3mb

Afspraak maken?

Dat kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur:
088 - 21 41 202

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.

Aanvraagcode

85400

Declaratiecode NZa

039485

Tarief

€89,31