Al onze onderzoeken zijn op afspraak

Inleveren van materiaal voor laboratoriumonderzoek kan zonder afspraak, tijdens openingstijden

Kijk voor uw bezoek op www.diagnostiekvooru.nl/info

Reguliere zorg gaat door tijdens lockdown, wel aanpassingen in COVID-19 dienstverlening

Premier Rutte heeft een vergaande lockdown aangekondigd. Diagnostiek voor U en De Bloedafname zetten tijdens deze lockdown de reguliere zorg voort. Dit betekent dat alle patiënten zonder klachten die op corona kunnen wijzen op afspraak bij ons terecht kunnen. Voor de veiligheid van uw patiënten en onze medewerkers werken wij volledig volgens de RIVM-richtlijnen.

Isolatiespreekuur voor verschillende onderzoeken op Stratumsedijk
Vanaf donderdag 17 december starten wij op onze locatie aan de Stratumsedijk in Eindhoven met een isolatiespreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten die minder dan 8 dagen voor hun afspraak positief getest zijn op COVID-19 óf die op het moment van hun afspraak in quarantaine zitten én voor wie de zorg niet uitgesteld kan worden tot ze beter zijn of tot na hun quarantaineperiode.

Het spreekuur is op afspraak op dinsdag en donderdag aan het einde van de dag, volledig gescheiden van de reguliere stroom patiënten en geldt voor de volgende onderzoeken:

  • bloedafname
  • röntgenonderzoek
  • radiologische echo’s
  • gynaecologische en zwangerschapsecho’s

Een afspraak maken voor dit isolatiespreekuur kan alleen telefonisch door de patiënt zelf via telefoonnummer 088 – 21 41 149.

Verhuizing afname COVID-19 PCR-test naar Stratumsedijk
Sinds 14 december hebben wij het spreekuur voor de COVID-19 PCR-test verplaatst van de parkeerplaats op de Boschdijk in Eindhoven naar de Stratumsedijk in Eindhoven. Op deze locatie kunnen wij de reguliere zorg en de testen volledig gescheiden, via aparte ingangen, binnen laten plaatsvinden.

Afname COVID-19 PCR dagelijks mogelijk
Voor de afname van een COVID-19 PCR-test kunnen uw patiënten elke werkdag op afspraak terecht op ons COVID-19 spreekuur op de Stratumsedijk: van maandag tot en met donderdag van 16.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 12.30 uur tot 13.00 uur.

Op dit moment is er geen wachttijd. Uw patiënt kan dus snel terecht én krijgt snel de uitslag. Wij garanderen dat deze binnen 48 uur in HIS staat, maar bij meer dan 95% van de testen is de uitslag al binnen 24 uur bekend. De test is – net als bij de GGD – gratis voor uw patiënt.

Aanvragen van de COVID-19 PCR-test
U kunt de test, inclusief afname, uitsluitend aanvragen via ZorgDomein. Kies hiervoor in het aanvraagformulier voor laboratoriumdiagnostiek: Coronavirus PCR keel en neus (COVID-​19) afname door Diagnostiek voor U (H). Vervolgens kan uw patiënt ons bellen om een afspraak te maken via telefoonnummer 088 – 21 41 149.

Uitslag COVID-19 PCR-test
U ontvangt de uitslag van de test in uw HIS. Is de uitslag positief? Dan nemen wij telefonisch contact met u op. Wilt u daarom het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent bij de aanvraag vermelden?