"Voor mijn werk fiets ik even langs om bloed te laten prikken"

Bloedprikken zonder afspraak

Voor Rutger, van ons

Aanvragen sediment op dysmorfe erytrocyten en celcilinders

Conform RTA chronische nierschade bij volwassenen wordt er geadviseerd om bij een verlaagd eGFR (30-60) de urine te controleren op erytrocyten. Bij een positieve uitslag van erytrocyten in volledig urineonderzoek, wordt aanbevolen om sediment te beoordelen op dysmorfe erytrocyten en celcilinders.

Het beoordelen van sediment op dysmorfe erytrocyten en celcilinders kunt u aanvragen bij Diagnostiek voor U via het aanvraagformulier. U kunt het onderzoek ‘dysmorfe erytrocyten en celcilinders’ vinden onder kopje 21 ‘nieraandoening’ op pagina drie én onder ‘urine’ op pagina twee. U dient de patiënt een urinepotje mee te geven en, indien bij u voorradig, zakje A Urine. In dit zakje zit een duidelijke afnameinstructie voor de patiënt met op de achterzijde een sticker. De patiënt dient op deze sticker de afnamedatum en tijdstip te vermelden en deze sticker op het potje te plakken. Het potje en aanvraagformulier dienen samen ingeleverd te worden.

Het inleveren van de urine kan voor dit onderzoek alleen op afspraak. De patiënt kan hiervoor zelf bellen met Diagnostiek voor U, via telefoonnummer 088 – 21 41 149. Hij of zij ontvangt hierna een bevestigingsbrief met de benodigde informatie.