"Handig zo’n geheugensteuntje voor mijn jaarlijkse controle"

SMS herinnering voor uw afspraak

Voor Harry, van ons

Bariatrie en follow-up

Zoals we in de RTA hebben afgesproken worden patiënten die bariatrische chirurgie hebben ondergaan, na 2 jaar naar de huisarts verwezen voor lichamelijke en psychosociale follow-up. Om eventuele deficiënties op te sporen, hoort daar een beperkt  jaarlijks lab bij. Hiervoor roept Diagnostiek voor U uw patiënten op in onze zogenaamde “bariatrische dienst”.

Inmiddels zijn zo’n 100 patiënten in de dienst opgenomen. Niet alleen patiënten die terugverwezen zijn door de chirurgen van het Catharina Ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum, maar ook patiënten die al langer geleden chirurgie ondergingen en die u als huisarts ook graag goed wilt monitoren. Dat is een prima ontwikkeling. Mocht u ook patiënten willen aanmelden, dan kan dat via het oproepformulier Chronische Aandoeningen en natuurlijk ook via ZorgDomein.

Mogelijk heeft u de patiënten wel in het vizier. Van de andere kant: een aantal collega’s vroeg onze hulp om patiënten die voor monitoring in aanmerking komen op te sporen. Wij kunnen dat niet doen vanuit laboratoriumgegevens. Ons advies is: zoek in het HIS op ICPC-code overgewicht/adipositas (T82, T83) en/of op verwijscode CHI. 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze consulenten, via telefoonnummer 088 – 21 41 176.