"Met mijn bolle buik is het fijn dat ik voor de deur kan parkeren"

Gratis parkeren op alle locaties

Voor Elke, van ons

Belangrijke informatie over cito aanvragen

Belangrijk informatie over cito aanvragen

Indien u een cito aanvraag wilt doen bij ons laboratorium, kunt u dit aankruisen op het aanvraagformulier. Een cito aanvraag houdt in dat de uitslag dezelfde dag voor 17.00 uur bekend is. Mits de patiënt tijdig op een prikpost is geweest of voor 15.00 uur op de hoofdlocatie Boschdijk in Eindhoven. Wij verzoeken u op het aanvraagformulier aan te geven op welk telefoonnummer of faxnummer wij de uitslagen moeten doorgeven.

Bij een cito aanvraag worden de buizen bloed en het aanvraagformulier gemarkeerd na afname en deze worden bij binnenkomst op het laboratorium met voorrang behandeld. Na binnenkomst op het laboratorium is de uitslag na ongeveer twee uur bekend.

Het is van belang om bij de patiënt aan te geven dat deze zo spoedig mogelijk bloed laat afnemen. Dan kunnen we u zo snel mogelijk van een uitslag voorzien. Mocht het door onvoorziene omstandigheden niet lukken om de uitslag voor 17.00 uur door te geven dan nemen wij voor 17.00 uur contact op met de vraag waar wij de uitslagen na 17.00 uur door kunnen gegeven.

Wij gaan bij een cito aanvraag altijd uit van uw inschatting. Daarom worden bijvoorbeeld troponine en d-dimeer aanvragen niet automatisch als cito aanvraag gemarkeerd. Uiteraard wordt er, indien de troponine of d-dimeer verhoogd is en u geen cito heeft aangevraagd, wel direct contact met u opgenomen.