"Ik kan morgen al terecht voor een filmpje van mijn hart"

Korte wachttijden voor onderzoeken

Voor Chardella, van ons

CITO aanvragen

De laboratoria van de ziekenhuizen en Diagnostiek voor U krijgen wel vaker de melding dat de uitslag van een cito aanvraag langer duurt dan 3 uur na afname. Naar aanleiding hiervan u informeren wij u over procedures van CITO aanvragen.

Voor een laboratoriumbepaling kan de patiënt zich melden bij een van de vele gezamenlijke prikposten die wij hebben in onze regio. Het duurt dan vaak nog enkele uren voordat het materiaal binnenkomt op het laboratorium. Als het materiaal is gelabeld als CITO aanvraag zal het met voorrang worden geanalyseerd op het laboratorium. De uitslagen zijn dan na binnenkomst binnen 1 á 2 uur bekend, afhankelijk van de bepalingen die zijn aangevraagd.

Indien u een CITO aanvraag doet, dus wanneer u een uitslag binnen 2 – 3 uur wilt hebben, dan adviseren wij u ook om de patiënt naar een locatie te sturen waar een laboratorium gehuisvest is. Dit zijn de prikposten in de ziekenhuizen en bij Diagnostiek voor U locatie Boschdijk Eindhoven. Denkt u er dan ook aan dat u het juiste aanvraagformulier gebruikt dat past bij het laboratorium van de locatie waar u de citobepaling laat prikken? Dit omdat het aanvraagformulier bepalend is bij welk laboratorium de analyses worden uitgevoerd.