Al onze onderzoeken zijn op afspraak

Inleveren van materiaal voor laboratoriumonderzoek kan zonder afspraak, tijdens openingstijden

Kijk voor uw bezoek op www.diagnostiekvooru.nl/info

Citrix-lek kan gevolgen hebben voor uw aanvragen

Afgelopen weekend is in het nieuws uitgebreid aandacht geweest voor een ernstig Citrix-lek dat onlangs bekend is geworden. Ook Diagnostiek voor U gebruikt de software van Citrix. 

Medisch specialisten beoordelen op afstand de diagnostische onderzoeken en diagnostiekuitslagen. Deze worden via de software van Citrix verspreid naar klanten. Op basis van de adviezen van Nationaal Cyber Security Centrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid en het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben wij deze software tijdelijk uitgeschakeld. 

Mogelijk gevolgen voor de doorlooptijd van de uitslagen
Omdat de beoordelingen beperkt uitgevoerd kunnen worden door medisch specialisten, kan het zijn dat de doorlooptijd vertraging oploopt. Voor de verzending van diagnostiekuitslagen maken wij gebruik van Edifact en Cyberlab. Edifact-berichten kunnen wij op dit moment wel verzenden. Cyberlab is op dit moment niet operationeel. 

Aanvragen wel mogelijk
De verzending van aanvragen gebeurt via Zorgdomein. Deze berichten kan Diagnostiek voor U ontvangen. U kunt dus zoals u gewend bent, onderzoeken aanvragen. 

De oplossing voor dit lek wordt een dezer dagen verwacht. Zodra er meer bekend is, informeren wij u hierover.