"Met mijn bolle buik is het fijn dat ik voor de deur kan parkeren"

Gratis parkeren op alle locaties

Voor Elke, van ons

Diagnostiek voor U in samenwerking met TU/e: ontwikkeling nieuwe trainingsarm voor bloedafname

Sinds begin 2013 werkt Diagnostiek voor U samen met de Technische Universiteit Eindhoven aan een nieuwe soort trainingsarm voor bloedafname. Deze trainingsarm kan gebruikt worden om moeilijke priksituaties te trainen en ervaren.

Deze nieuwe arm onderscheidt zich van huidige trainingsarmen door het materiaal waar deze van is gemaakt. Dit materiaal heeft meer mechanische overeenkomsten met menselijk weefsel dan huidige trainingsarmen. Door middel van een sensor bevestigd op een naald, wordt een krachtenprofiel geproduceerd van de patiënt, welke als referentie gebruikt kan worden voor het zoeken naar mens-echte materialen. Tijdens de Dutch Design Week 2013 werden deze vorderingen al gepresenteerd op de TU/e.

Momenteel wordt er gekeken naar de mechanische eigenschappen van de verschillende huidlagen en hoe deze verschillen per mens. De volgende mijlpaal is het kunnen koppelen van de prik-gegevens, verkregen van de sensor, aan een samenstelling van materialen die tezamen eenzelfde prikgevoel simuleren als bij de daadwerkelijke patiënt.

Mart Wetzels (TU/e) en Anita Vos (Diagnostiek voor U)