Al onze onderzoeken zijn op afspraak

Inleveren van materiaal voor laboratoriumonderzoek kan zonder afspraak, tijdens openingstijden

Kijk voor uw bezoek op www.diagnostiekvooru.nl/info

Dragen van mondkapje verplicht bij Diagnostiek voor U en De Bloedafname

Vanaf maandag 5 oktober stellen Diagnostiek voor U en De Bloedafname het dragen van een mondkapje verplicht voor alle bezoekers aan onze locaties. Daarnaast wordt het type bescherming van onze medewerkers aangepast aan het type onderzoek dat wordt uitgevoerd en de mate waarin hierbij patiëntcontact plaatsvindt.

Patiënten dienen zelf een mondkapje bij zich te hebben.

COVID-19 PCR-test bij inspanningsonderzoek en longfunctieonderzoek vervalt
Sinds eind juni moesten patiënten een dag of twee voor hun afspraak voor een inspannings- of longfunctieonderzoek een COVID-19 PCR-test bij ons laten doen. Was de uitslag negatief, dan kon het inspannings- of longfunctieonderzoek doorgaan. Bij een positieve uitslag moest de patiënt een nieuwe afspraak maken voor een later moment. De mondkapjesplicht en de extra beschermingsmiddelen voor onze medewerkers maken de verplichte PCR-test overbodig en dus vervalt deze.

Dit levert zowel voor de patiënt als voor Diagnostiek voor U een voordeel op. De patiënt kan eerder terecht en wordt niet onnodig ‘geplaagd’ met een COVID-19 PCR-test. En wij kunnen de testcapaciteit die hierdoor vrijkomt gebruiken voor reguliere aanvragen. Patiënten die al een afspraak voor een PCR-test hebben staan, stellen wij ervan op de hoogte dat deze niet doorgaat.

Evaluatie en aanpassingen
De aangepaste maatregelen worden wekelijks geëvalueerd en – indien nodig – aangepast aan de geldende richtlijnen.