Al onze onderzoeken zijn op afspraak

Inleveren van materiaal voor laboratoriumonderzoek kan zonder afspraak, tijdens openingstijden

Kijk voor uw bezoek op www.diagnostiekvooru.nl/info

DVDexit: Diagnostiek voor U en ziekenhuizen gaan digitaal

In nauwe samenwerking met de ziekenhuizen in de regio is voortaan digitale uitwisseling mogelijk van studies en verslagen van verschillende onderzoeken tussen Diagnostiek voor U en deze ziekenhuizen: Catharina Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum, St. Anna Ziekenhuis, Elkerliek Ziekenhuis en Bravis Ziekenhuis. Dit maakt het opvragen van een dvd met resultaten en dubbel onderzoek overbodig. Via het programma Twiin: DVDexit is de beeldinformatie snel, veilig en in goede kwaliteit binnen 24 uur op de juiste plaats digitaal beschikbaar. Winst voor de patiënt én voor de behandelaar dus.

Uw hulp is belangrijk
U kunt helpen de gegevens van uw patiënt zo snel mogelijk bij de specialist in het ziekenhuis te krijgen. Dit doet u door bij uw verwijzing in ZorgDomein te vermelden dat er beelden beschikbaar zijn bij Diagnostiek voor U.

Op dit moment is het mogelijk om in de regio Brabant met alle ziekenhuizen de volgende studies en verslagen door te sturen: radiologische echo’s (inclusief heup- en prostaatecho’s), röntgenfoto’s en DEXA. Voor het MMC geldt dat hier ook de cardiale echo naartoe verzonden kan worden. VieCuri Medisch Centrum sluit nog aan. De dekkingsgraad beslaat op dit moment 84% van de ziekenhuizen in Nederland.

Voordelen digitale uitwisseling van gegevens

  • gegevens zijn dezelfde dag beschikbaar
  • geen tijdsverlies door het opvragen van dvd’s en geen dubbel onderzoek nodig
  • veilig
  • goede kwaliteit
     

Zo gaat het in zijn werk
U geeft bij de verwijzing aan dat er gegevens bij Diagnostiek voor U beschikbaar zijn, of de patiënt geeft dit zelf door aan de behandelaar in het ziekenhuis. De behandelaar kan deze gegevens dan bij ons opvragen. Wij controleren of de patiënt ons toestemming heeft gegeven voor het delen van medische gegevens (opt-in). Als dat het geval is, selecteren wij de te verzenden studie(s) en kiezen in het Twiin-portaal voor het juiste ziekenhuis en de juiste afdeling. Het ziekenhuis signaleert dit en verwerkt de ontvangen studies volledig digitaal.

DVDexit
Op deze manier maken we een eerste stap naar het uitfaseren van dvd’s en het snel en functioneel beschikbaar maken van gegevens, zodat een behandeling snel voortgezet kan worden.