"Voor mijn werk fiets ik even langs om bloed te laten prikken"

Bloedprikken zonder afspraak

Voor Rutger, van ons

Kindercardiale echo

De indicatie voor het onderzoek is een hartruisje waarbij u een afwijking wilt uitsluiten, en soms zal aantonen. De kindercardiologen van het Maxima Medisch Centrum ondersteunen dit van harte. Zij zijn, net als ouders en kinderen, enthousiast over de laagdrempeligheid en de kindvriendelijke, vooral snelle service die ze bij ons kunnen bieden.

Spreekuur
Eenmaal per maand komt een van de twee kindercardiologen op de hoofdlocatie van Diagnostiek voor U om de cardiale echo’s uit te voeren en te beoordelen. Als aanvrager ontvangt u een uitvoerige rapportage van dit onderzoek, met advies voor verder beleid. U kunt dan beargumenteerd de ouders gerust stellen, of, als het moet, het kindje gericht verwijzen.

U hoeft een kindje met een souffle dus in de regel niet te verwijzen naar het ziekenhuis. 
De kindercardiologen benadrukken dat deze werkwijze ook hun  voorkeur heeft. Verstoppingen op hun cardiale spreekuur worden voorkomen, zij kunnen zich  concentreren op de diagnostiek en behandeling als er wel iets serieus aan de hand lijkt te zijn. En vooral: zij hopen dat de vaak optredende delay hierdoor verminderd en er cardiaal leed bespaard wordt op latere leeftijd.