"Voor mijn werk fiets ik even langs om bloed te laten prikken"

Bloedprikken zonder afspraak

Voor Rutger, van ons

Labuitslagen voor apothekers

Als huisarts moet u, als de apotheker hier om vraagt, bepaalde laboratoriumwaardes van patiënten aan de apotheker verstrekken. Om een veilige en efficiënte werkwijze te faciliteren werkt Diagnostiek voor U samen met Lab4Apo. Deze beveiligde webviewer voldoet aan alle wet en regelgeving om persoonlijke patiëntinformatie uit te wisselen. Apothekers ontvangen via Lab4Apo laboratoriumwaarden van patiënten in hun apothekersinformatiesysteem.

Hoe werkt Lab4Apo?
• Diagnostiek voor U verstuurt Edifactberichten met laboratoriumuitslagen naar uw HIS. Deze berichten worden verstuurd door Enovation.
• De apotheker meldt zich aan bij Enovation aan voor Lab4Apo.
• De apotheker vraagt toestemming aan uw patiënt om zijn laboratoriumwaarden in te zien. Indien de patiënt hiervoor toestemming geeft meldt de apotheker hem aan bij Lab4Apo.
• Enovation stuurt uit de laboratoriumuitslagen van Diagnostiek voor U de specifieke waarden relevant voor de apotheker door naar het apothekersinformatiesysteem. 

Voordeel huisarts
• Zodra de apotheker de lab4Apo module operationeel heeft, hoeft u als huisarts geen uitslagen van Diagnostiek voor U meer door te geven aan de apotheker.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Lab4Apo: http://www.lab4apo.nl/.