"Na die val meteen maar even foto's laten maken"

Röntgenfoto’s zonder afspraak

Voor Jeroen, van ons

Medische Microbiologie: geslaagde pilot krijgt vervolg

Ieder type afnamemateriaal is verpakt in een apart (discreet) zakje met een eigen kleur- en lettercode. De afnamematerialen voor patiënten zijn voorzien van een aparte folder met begrijpelijke uitleg over bijvoorbeeld afname, houdbaarheid en termijn van inleveren. Voor de huisartspraktijken is een informatieklapper ontwikkeld met specifieke informatie over de materialen en verwijzing naar de kleur/letter codering. Voor de fecesonderzoeken is een speciaal zakje ontwikkeld waarmee patiënten voortaan makkelijk en hygiënisch feces kunnen opvangen. We hebben hierop zeer veel positieve reacties ontvangen. 

Vanaf september gaan we de nieuwe materialen uitgeven aan alle praktijken die Medische Microbiologie bij ons aanvragen. De huisarts krijgt een display voor de materialen die in de praktijk gebruikt worden. Bij de assistente komen de afnamematerialen voor de patiënt te staan. 

Aanvraagformulier
Ook op het aanvraagformulier komen de lettercodes van de afnamematerialen te staan, zodat meteen duidelijk is welk afnamemateriaal voor welk onderzoek gebruik moet worden.

Eigen Medisch Microbioloog
Vanaf 1 september komt Ann Demeulemeester bij ons in dienst als Medisch Microbioloog. Met haar komst gaan we ons aanbod op het gebied van medische microbiologie verder verbreden en verdiepen. Daardoor zal ook de doorlooptijd tot een uitslag bekend is, verkorten. Ann is tevens aanspreekpunt voor al uw vragen. 

Uriswab
Medio november komt de Uriswab als nieuwe afnamemateriaal. De Uriswab kan voor bepaalde onderzoeken in plaats van de swab gebruikt worden. Hierbij plast de patiënt over de Uriswab (staafje met absorberend gedeelte), wat veel prettiger is voor de (vrouwelijke) patiënt. Meer informatie hierover vindt u in de informatieklapper die bij de nieuwe materialen wordt verstrekt.