"Na die val meteen maar even foto's laten maken"

Röntgenfoto’s zonder afspraak

Voor Jeroen, van ons

Urinepotjes: groene of blauwe deksel

Eerder hebben wij u geïnformeerd over de wijzigingen in onze urinepotjes. Voor onderzoeken die u aanvraagt bij Diagnostiek voor U kunt u gratis potjes bestellen met vacutainersysteem (blauwe deksel). Deze worden geleverd in zakje (A) met patiëntinstructie.

Daarnaast kunnen praktijken voor onderzoeken in de eigen praktijk eenvoudige potjes (zonder vacutainersysteem) met groene deksel bij onze bestellen tegen kostprijs.

Voor Point of Care onderzoeken in uw praktijk kunt u ook gebruikmaken van de potjes met groene deksel. Praktijken die gebruik maken van onze POCT apparatuur krijgen de potjes voor deze onderzoeken gratis. Als u als POCT praktijk groene potjes bestelt via onze website, ontvangt u hiervoor dus geen factuur.

Let op: als vervolgonderzoek in het laboratorium van Diagnostiek voor U noodzakelijk is, moet uw patiënt een nieuwe portie urine inleveren. U kunt voor urinekweken het beste gebruikmaken van de uriswab (zakje E), of anders het blauwe potje (beide ook gratis te bestellen). In geen geval urine overgieten! Ook nooit de uriswab in eerder ingeleverde urine steken. De patiënt altijd opnieuw laten plassen!