Dienstencentrum

Monitoring chronische aandoeningen

Aanmelden en oproepen
Diagnostiek voor U heeft een follow-up programma voor patiënten met chronische aandoeningen als Astma/COPD, Cardiovasculaire aandoeningen, Diabetes Mellitus, verstoorde glucose nuchter en schildklieraandoeningen. Met dat programma kunnen we diverse onderdelen van het logistieke en uitvoerende proces uit handen te nemen van de huisarts. Het is mogelijk dat wij voor u de periodieke oproepen en de uitvoering van de door u gewenste bloed- en/of functieonderzoeken uitvoeren.
Oproepen die u via het dienstencentrum kunt aanvragen zijn:

 • Periodiek bloedonderzoek
 • Periodiek functieonderzoek:
  • Longfunctie
  • Antropometrie
  • ECG
  • Fundusfoto’s
  • Podometrie onderzoek

U bepaalt zelf welk onderzoek wenselijk is voor uw patiënten. U kunt deze onderzoeken te allen tijde aanpassen.

Voor het aanmelden van uw patiënten kunt u gebruik maken van het chronisch zieken aanvraagformulier. Hiermee kunt u ook wijzigingen doorgeven. U ziet op dit formulier welke combinaties er mogelijk zijn van bloed- en/of functieonderzoek. Vanaf nu kunt u dit ook doen via ZorgDomein; meer informatie vindt u in de 'Handleiding Aanmelden patiënten chronische aandoeningen via ZorgDomein'. Indien uw KIS gekoppeld is aan ons oproepsysteem kunt u vanuit het KIS de onderzoeken aanvragen.

Desgewenst kunnen wij u periodiek overzichtslijsten toesturen met de oproepgegevens van uw patiënten. Daarnaast is het mogelijk om ieder kwartaal de no show overzichten te ontvangen, indien patiënten zijn opgenomen in een follow-up programma.

Rapportage
De onderzoeken die door Diagnostiek voor U uitgevoerd worden via edifactrapportage verstuurd naar uw HIS, zoveel als mogelijk voorzien van NHG-codes. Uitslagen van longfunctieonderzoek worden inclusief longfunctiecurve in Zorgdomein gerapporteerd. Alle bepalingen zijn zichtbaar in Cyberlab. Dit is een beveiligde IT-omgeving waar elke huisarts en praktijkondersteuner zijn eigen toegangscodes voor kan aanvragen.

Indien u contact wilt opnemen met betrekking tot bovenstaande informatie kunt u ons bereiken via telefoonnummer: 088 – 21 41 177.
 
Consulenten chronische aandoeningen
De consulenten zijn allen verpleegkundigen en bieden ondersteuning bij de uitvoering van een zorgprogramma, bijvoorbeeld door dossieronderzoek, en bij de begeleiding van processen rondom chronisch zieken zoals Diabetes Mellitus, Astma/COPD en CVRM.
Ter bevordering van de kwaliteit van zorg voor chronisch zieken in de huisartspraktijk bieden ze inhoudsdeskundige ondersteuning bij diagnostiek en follow-up en geven ze feedback aan aanvragers.