Dienstencentrum

Monitoring chronische aandoeningen

Aanmelden en oproepen
Diagnostiek voor U heeft follow-up programma's voor patiënten met chronische aandoeningen als Astma/COPD, Cardiovasculaire aandoeningen, Diabetes Mellitus, verstoorde glucose nuchter, schildklieraandoeningen, bariatrie en geneesmiddelencontroles. Met die programma's kunnen we diverse onderdelen van het logistieke en uitvoerende proces uit handen te nemen van uw praktijk. Het is mogelijk dat wij de periodieke oproepen en de uitvoering van de door u gewenste bloed- en/of functieonderzoeken uitvoeren.
Oproepen die u via het dienstencentrum kunt aanvragen zijn:

 • Periodiek bloedonderzoek
 • Periodiek functieonderzoek:
  • Longfunctie
  • Antropometrie
  • ECG
  • Fundusfoto’s
  • Podometrie onderzoek

U bepaalt zelf welk onderzoek wenselijk is voor uw patiënten. U kunt deze onderzoeken te allen tijde aanpassen.

Voor het aanmelden van uw patiënten kunt u gebruik maken van het formulier in ZorgDomein: Diagnostiek t.b.v. chronische aandoeningen, formulier ALGEMEEN. Hiermee kunt u ook wijzigingen doorgeven. U ziet op dit formulier welke combinaties er mogelijk zijn van bloed- en/of functieonderzoek. Meer informatie vindt u in de 'Handleiding Aanmelden patiënten chronische aandoeningen via ZorgDomein'. Deze kunt u opvragen bij onze consulenten chronische aandoeningen, via telefoonnummer 088 - 21 41 176. Indien uw KIS gekoppeld is aan ons oproepsysteem kunt u vanuit het KIS de onderzoeken aanvragen.

Desgewenst kunnen wij u periodiek. digitaal, overzichtslijsten toesturen met de oproepgegevens van de patiënten die u heeft aangemeld. Indien u dit wenst, kunt u contact opnemen met het Bedrijfsbureau via telefoonnummer 088 - 21 41 149.

Rapportage
De onderzoeken die door Diagnostiek voor U uitgevoerd zijn, worden via edifactrapportage verstuurd naar uw HIS, waar mogelijk voorzien van NHG-codes. Alle bepalingen en afbeeldingen, van bijvoorbeeld curves, zijn zichtbaar in Cyberlab. Dit is een beveiligde IT-omgeving waar elke huisarts en praktijkondersteuner zijn eigen toegangscode voor kan aanvragen.
 
Consulenten chronische aandoeningen
De consulenten zijn verpleegkundigen die ondersteuning bieden bij de uitvoering en de processen van zorgprogramma's, zoals hierboven beschreven. Ter bevordering van de kwaliteit van zorg voor mensen met chronische aandoeningen in de huisartsenpraktijk bieden ze inhoudsdeskundige ondersteuning bij diagnostiek en follow-up en geven ze feedback. De consulenten zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 - 21 41 176.