Al onze onderzoeken zijn op afspraak

Inleveren van materiaal voor laboratoriumonderzoek kan zonder afspraak, tijdens openingstijden

Kijk voor uw bezoek op www.diagnostiekvooru.nl/info

Nieuws voor instellingen over COVID-19-testen voor medewerkers

Op 25 maart 2020 is het RIVM-testbeleid gepubliceerd waarbij de indicatie om te testen is uitgebreid. Hierbij bestaat nu ook de mogelijkheid voor huisartsen om in een aantal specifieke situaties de COVID-19 PCR zelf aan te vragen. Dat kan via Diagnostiek voor U, waarbij uitvoering plaatsvindt in een RIVM-opschalingslaboratorium.

Wat betekent dit voor u?
Medewerkers met klachten die op besmetting kunnen wijzen én die onmisbaar zijn in de directe zorg voor patiënten kunt adviseren contact op te nemen met hun eigen huisarts. Deze kan een COVID-19-test voor uw medewerker aanvragen.

Als de medewerker zich koortsig voelt, hoest, benauwd is, spierpijn heeft of last heeft van moeheid, dan vraagt de huisarts de test aan als deze klachten al langer dan 48 uur aanwezig zijn. Het heeft geen nut de test eerder af te nemen, omdat de uitslag dan negatief kan zijn terwijl uw medewerker wel geïnfecteerd kan zijn. Heeft uw medewerker koorts en klachten? Dan kan de huisarts de test direct aanvragen en is de uitslag betrouwbaar.

Uitslag
De uitslag is maximaal twee werkdagen na inleveren bekend bij de huisarts. Positieve uitslagen bellen wij direct door aan de huisarts.